Preskoči na glavni sadržaj
Karate klub SvetaNedjelja
PSSZŽ

Karate klub osoba s invaliditetom „Sveta Nedelja“

Karate klub osoba s invaliditetom “Sveta Nedelja” osnovan je 2020. godine s ciljem integracije i inkluzije osoba s invaliditetom u karate sport s naglaskom na osnaživanje tolerancije među mladima i njihovo prihvaćanje „različitosti” kao bogatstva društva. Težimo stvaranju sinergije između osoba s invaliditetom i ostale populacije s ciljem poboljšanja kvalitete života uz mogućnost postizanja vrhunskih sportskih rezultata.

Razvoj Kluba temelji se na uključivanju u sport što većeg broja članova kao aktivnih korisnika karate treninga, natjecanja, kampova i druženja te stvaranje i razvoj mladih sportaša s naglaskom na ravnopravnost. Ne toleriramo nasilje, diskriminaciju, netoleranciju i nesportsko navijanje.

U nepune tri godine našeg postojanja imamo 66 članova, od čega je aktivno 55 članova, a njih je 15 s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Već smo dvije godine za redom najuspješniji Klub u Hrvatskoj na Prvenstvu Hrvatske u para karateu. Klub ima svoje predstavnike u reprezentaciji svih dobnih uzrasta – mlađi uzrasti, juniori i seniori te zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima. U svojim redovima imamo aktulane državne prvake i osvajače medalja na Prvenstvima Hrvatske, Kupu Hrvatske te Svjetskom kupu.

Jednako tako, imamo predstavnike na europskim i svjetskim prvenstvima u karateu i para karateu. Godine 2021. naš je seniorski reprezentativac u para karateu na europskom i svjetskom prvenstvu ostao na korak do brončane medalje te se plasirao na 5.mjesto. Također, 2022 na Europskom prvenstvu smo ostali na korak do medalje te morali smo se zadovoljiti sa visokom peto mjesto. Mlađe dobne skupine su također veoma uspješne na Prvenstvima Hrvatske te ostvarenim plasmanima na Balkanskom prvenstvu.

Klub ima svoju internet stranicu i aktivne društvene mreže na kojima redovito objavljuje informacije o postignutim rezultatitima i ostale obavjesti. Internet stranica: kkoisvetanedelja.hr

Predsjednica kluba je MP Ivana Karamatić.