Preskoči na glavni sadržaj
STKOI Uspon
PSSZŽ

Para stolnoteniski klub „Uspon“

Para stolnoteniski klub Uspon  osnovan je 24. veljače 2012. godine u Velikoj Gorici, kao Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Uspon. Od tada, klub pod vodstvom predsjednice i glavne trenerice Mirjane Lučić marljivo radi na promicanju stolnoteniskog sporta za osobe s invaliditetom. Glavni cilj nam je uključiti što veći broj osoba s invaliditetom u sport te staviti naglasak na važnost bavljenja sportom koji  je dokazano važan ne samo za  fizičko već i za mentalno zdravlje.

Trenutno STKOI Uspon broji desetak aktivnih članova pod nadzorom triju trenera. Redovito nastupamo na turnirima za osobe s invaliditetom diljem Hrvatske, državnim prvenstvima te kao klub svake godine održavamo Velikogorički kup. Osim toga, svake treće subote u rujnu sudjelujemo na Danu jednakih mogućnosti, s ciljem upoznavanja naših sugrađana s aktivnostima kluba. Veseli nas što u naš klub pristiže sve više mladih sportaša koji imaju veliki sportski potencijal.

Neki od najvažnijih uspjeha Kluba su svakako sudjelovanje Mirjane Lučić na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, izboreno četvrtfinale na Europskom prvenstvu u Švedskoj te Svjetskom prvenstvu u Celju. Tri godine za redom je osvojila zlatnu medalju na Lignanu Master Openu gdje dolazi preko 360 igrača iz cijelog svijeta. Osim toga, osvaja medalje i bodove na brojnim ostalim natjecanjima koji bi joj mogli omogućiti plasman za Para-olimpijske igre u Tokiju. Veseli nas što se možemo pohvaliti sudjelovanjem naših mlađih članova na brojnim međunarodnim natjecanjima. Marija Martinović sudjelovala je 2019. godine na Europskim igrama mladih u Finskoj gdje je osvojila ekipno srebro, dok je na istim igrama 2017., održanim u Italiji, osvojila ekipno srebro, a pojedinačno broncu. Na IWAS Svjetskim igrama mladih, održanih 2019. godine u Irskoj, osvojila je pojedinačno srebro i ekipno broncu, dok je na Međunarodnom natjecanju u Lignanu osvojila ekipno zlato. Na Svjetskim IWAS igrama u Portugalu ostvarila je veliki uspjeh osvojivši ekipno zlato i pojedinačno broncu, čime je nagrađena od strane grada i županije. Redovito sudjeluje na državnim natjecanjima gdje se u konkurenciji sa dvije poznate paraolimpijke, Helenom Dretar i Anđelom Mužinić, može pohvaliti kao osvajačica brončane medalje već nekoliko godina za redom. Također, Igor Pejak, kao jedan od prvih članova STKOI Uspona, niže niz uspjeha na državnim prvenstvima Hrvatske u kategoriji 6. Igor je 2019. godine, na Državnom prvenstvu u Sv. Martinu, postao državni prvak u svojoj kategoriji, dok je prijašnjih godina bio viceprvak. Na Međunarodnom prvenstvu 2018. godine u Makedoniji osvojio je ekipno zlato, dok je 2019. godine na Međunarodnom prvenstvu u Crnoj Gori osvojio pojedinačno treće mjesto. Iznimno nas vesele i uspjesi naših novih mlađih članova Antonija Plepelića i Marija Jelekovca koji u juniorskoj kategoriji već dvije godine za redom osvajaju medalje na državnim natjecanjima.

Pozivamo sve osobe s invaliditetom da nam se priključe te da zajedno gradimo ovu sportsku priču i dalje. Članarina je besplatna, a svi zainteresirani se mogu javiti na broj 098 980 2956. Treninzi se održavaju utorkom (19:15-20:45) i subotom (16:30-18:00) u Osnovnoj školi Eugena Kumićića u Velikoj Gorici.

Pozivamo Vas da pratite najnovije novosti i događanja na našoj Facebook stranici Parastolnoteniski klub USPON ili na Facebook stranici Parasportski savez Zagrebačke županije