Preskoči na glavni sadržaj
Synergia - Svjetski viceprvaci
PSSZŽ

Para stolnoteniski klub „Synergia“

Para stolnoteniski klub „Synergia“  osnovan je 2011. godine kao Stolnoteniski  klub osoba s invaliditetom „Synergia“. Djeluje na području Zagrebačke Županije, sjedište kluba je Samoboru,  ul.151.Samoborske brigade HV 1. Osnovni  cilj i motiv nam je razvoj osobnosti, tjelesnih  sposobnosti  i socijalnih vještina  djece, mladih i starijih osoba s invaliditetom kroz treniranje i natjecanje u stolnom tenisu. Klub broji između 25 – 30 članova svih  uzrasta i dobi.

Naš je klub do sada dao 5 reprezentativaca Hrvatske: Jelenu Šišić, Radovana Kavura, Daniela Lazova, Marka Vraćana i Pavla Jozića. Na svjetskim, europskim prvenstvima te međunarodnim turnirima osvojili smo 42 medalje.

Na domaćim prvenstvima osvojili smo ekipno osam puta 2 drugo mjesto, jednom treće mjesto. U pojedinačnom dijelu na državnim prvenstvima osvojili smo 85 medalja.

Naše tri ekipe se natječu u rekreativnoj Sokaz ligi i to vrlo uspješno. Organizirali smo 2013.godine državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo rekordan broj 173 igrača. To je najbrojnije državno prvenstvo održano u Hrvatskoj.

Već godinama organiziramo tradicionalni Božićni turnir za igrače u kolicima. Organizirali smo nekoliko priprema hrvatske reprezentacije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom i trening kampove.

U  klubu djeluju kvalitetni, licencirani treneri za sve uzraste i oblika treniranja i natjecanja. Osim toga, imamo i dva nacionalna suca u stolnom tenisu koji su do sada sudili na Europskom Prvenstvu u Zagrebu, kvalifikacije za I. hrvatsku ligu i mnoga druga natjecanja.

Trenutačno treniramo i natječemo se u maloj dvoranici na autobusnom kolodvoru u Samoboru. U razgovorima sa gradskim vlastima grada Samobora očekujemo trajno rješavanje problema naše dvorane.

 

Synergia - Pavao JOZIĆ

PAVAO JOZIĆ  – SPORTSKI  ŽIVOTOPIS  
Pavao Jozić, iz Samobora, rođen u Zagrebu 22.09.1994.  Stolni tenis počinje trenirati u Zagrebu od svoje 9 godine života kao dodatni oblik rehabilitacije u liječenju, progresivne, nasljedne bolesti, pojasne mišićne distrofije. Profesionalnu tj. reprezentativnu karijeru započinje 2010. godine međunarodnim turnirom u Lignanu, Italija  kao petnaestogodišnjak i od tada nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Ukupno je do sada osvojio 28  medalja u seniorskoj konkurenciji na niz međunarodnih i državnih natjecanja. Također  nastupao i u ligaškom sistemu natjecanja na državnoj razini za klubove bez invaliditeta STK Industrogradnja u Super Ligi, STK Samobor sa kojim sam izborio plasman u 1. hrvatsku ligu 2017. te Stk Sveta Nedelja Novaki.Paralelno uz svoju sportsku karijeru studira  na Kineziološkom fakultetu na odijelu za izobrazbu trenera smjer sportska rekreacija. Od 2015.  godine počinje raditi  kao trener u STKI Synergia sa mladim sobama sa invaliditetom. 2016. godine radi  kao pomoćni trener i kondicijski trener u STK Samobor.  2018. završava tečaj za trenera stolnog tenisa u organizaciji Sportskog Učilišta. 2020.godine završava  tečaj za sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom u organizaciji HPO-a.Trenutno  radi u STKI Synergija Samobor kao trener za mlade osobe sa invaliditetom i aktivan je u strukturama vođenja i upravljanja klubom od 2015. godine pa do danas. Također dobitnik je  niz nagrada i priznanja.

Zapaženi sportski rezultati:
–  Svjetsko prvenstvo za osobe s invaliditetom 2017. godine u Bratislavi,  srebrna medalja ekipno
–  Europsko prvenstvo 2017. u Laškom, Slovenija, srebrna medalja, ekipno
–  Europsko prvenstvo 2017. u Laškom, Slovenija, brončana medalja, pojedinačno
–  Europsko prvenstvo 2013. Lignano, Italija, brončana medalja, ekipno
–  Svjetski  U-23 prvak pojedinačno i ekipno u Pragu 2016.
–  Europski  juniorski prvak  pojedinačno u Varaždinu 2015.
–  1. junior na svijetskoj rang listi  ITTF Para od  2016.- 2018.
–  osvajač 23.medalje na međunarodnim prvenstvima i turnirima ITTF PARA TABLE serije.
–  sedmerostruki državni prvak u nizu u kategoriji 6.
–  dvostruki državni prvak u kategorji 7.

Nagrade i priznanja:
–  Posebna Rektorova nagrada za iznimna sportska postignuća 2016.
–  Nagrada Zagrebačke Županije za najboljeg sportaša sa invaliditetom u županiji, 2014., 2018.
–  Nagrada grada Samobora za promicanje sporta.
–  Najbolji sportaš sa invaliditetom grada Samobora od 2014-2019.
–  Posebno priznanje za iznimna sportska postignuća u 2017. godini od Samoborskog Sportskog Saveza.

 

Sve rezultate možete pratiti na Facebook stranici Parasportski savez Zagrebačke županije.