Preskoči na glavni sadržaj
AKOSI Uspon - Atletika Renata Celjak
PSSZŽ

Paraatletski klub „Uspon“

Paraatletski klub Uspon osnovan je 24. veljače kao Atletski klub osoba s invaliditetom Uspon. Misija  Kluba je promicanje i poticanje atletskog sporta za osobe s invaliditetom, organiziranje i provođenje sustavnih treninga članova, pripreme za natjecanje i postizanje sportskih rezultata, kao i sudjelovanje u sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu te sportski odgoj djece i mladeži, organiziranje i vođenje sportskih priredbi, skrb o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti članova kluba, razvijanje sportskog duha i usvajanja etičkih vrijednosti bavljenjem paraatletikom.

Prvi nastup atletičara Uspona bio je na 12. Otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, kao članova tadašnje sekcije Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon.

Najveće postignuća ostvario je paraolimpijac Velimir Šandor 2016. paraolimpijskom broncom iz Rio de Janera i srebrom na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

Treninzi se održavaju u prilagođenoj teretani isportskoj dvorani OŠ „Eugen Kumičić“ te na sportskom atletskom poligonu ŠRC-a Velika Gorica.

Predsjednica Kluba od travnja 2022. godine je Nataša Sobočan. Kontakti su  098 454 094, email: akosiuspon@gmail.com.

 

Sve rezultate možete pratiti na Facebook stranici Parasportski savez Zagrebačke županije