Preskoči na glavni sadržaj
Klub para visece kuglane Uspon
PSSZŽ

Klub para viseće kuglane „Uspon“

Klub para viseće kuglane Uspon u travnju 2022. godine preuzeo je kao poslijednja sekcija funkciju Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom.

Razvoj sporta osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji započinje 14. srpnja 2008. godine  osnivanjem Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon.

Ova prva športska udruga osoba s invaliditetom imala je za cilj promicanje bavljenja športom i športsko-rekreativnim igrama za osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice gdje je tada živjelo preko 5500  osoba s invaliditetom. Osnivanje ŠDOTI Uspon bio je dio Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom Velike Gorice, a koju je usvojilo Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na svojoj sjednici održanoj 4. prosinca 2008. godine, s ciljem promicanja ravnopravnosti svih svojih građana.

Danas se članovi bave elektroničkim pikadom te visećom kuglano.  Organizatori su Kupa Velike gorice u elektroničkom pikadu i visećoj kuglani „Vladimir Marković“ te redovito nastupaju na Sportsko rekreativnom prvenstvu Hrvatske u organizaciji Hrvatskog para-olimpijskog odbora te u Hrvatskoj ligi viseće kuglane regija istok.

Aktivnosti se održavaju u športskoj dvorani OŠ „Eugen Kumičić“ utorkom i subotom. Za sve informacije možete se obratiti na mail darko.matic5@zg.ht.hr ili mob. 091 510 7579.

 

Sve rezultate možete pratiti na Facebook stranici Parasportski savez Zagrebačke županije